Valitse sivu

img_1353

1. Käyttämällä luonnonkosmetiikkaa vältät lapsesi altistumisen suurelle joukolle synteettisiä kemikaaleja, joiden mahdollisia terveysvaikutuksia ei välttämättä vielä edes tiedetä. Ne saattavat olla karsinogeenisiä aineosia, sikiölle haitallisia aineita tai ns. hormonihäiritsijöitä.

2. Käyttämällä aitoa luonnonkosmetiikkaa edistät myös ympäristön hyvinvointia. Luonnosta kerättävät villikasvit kerätään vastuullisesti, lajeja vaarantamatta. Uhanalaisia kasveja ei käytetä. Synteettinen kosmetiikka kuormittaa vesistöjä sillä se sisältää monenlaisia kemikaaleja, jotka päätyvät lopulta iholta luontoon haihtumisen tai peseytymisen kautta.

3. Luonnonkosmetiikan valmistuksessa ei käytetä eläinkokeita. Myös valmiin tuotteen testaaminen eläimillä on kiellettyä.

4. Luonnonkosmetiikan tuotteet ovat ihoystävällisiä ja niillä on kokonaisvaltainen hoitovaikutus. Luonnonkosmetiikassa käytetään kylmäpuristettuja kasviöljyjä ja nämä ovat iholle juuri sopivassa muodossa, jolloin ne imeytyvät ja hoitavat paremmin ihoa.

5. Valitessasi luonnonkosmetiikan autat paikallisia luomuviljelijöitä joille viljely on tärkeä elinkeino. Raaka-aineita tuottavat ihmiset eivät altistu kemiallisille kasvinsuojeluaineille tai keinolannoitteille.

6. Luonnonkosmetiikka on tiedostavan kuluttajan valinta, maksat vain laadusta, puhtaudesta ja turvallisuudesta.

7. Luonnonkosmetiikan jalostuksessa tehtävät ratkaisut energian säästämisestä tai pakkausmateriaalien minimoinnista vaikuttavat osaltaan ympäristöömme. Käytön jälkeen luonnollisesti hajoavat kosmetiikkatuotteet eivät kerrytä luonnon kemikaalikuormitusta vaan hajoavat kuten biojäte.

8. Luonnonkosmetiikasta löydät turvalliset tuotteet myös raskauden aikana käytettäväksi.

9. Luonnonkosmetiikka sopii usein herkimmällekin iholle. Esim. moni atoopikko on päässyt eroon lääkevoidekierteestä vaihtamalla synteettiset voiteet luonnonkosmetiikkaan.

10. Valitsemalla luonnonkosmetiikan, etenkin lapsellesi, pienennät elimistöön kertyvän kemikaalikuorman määrää.